Elektrische fiets kopen

Elektrische fiets kopen

U wilt een elektrische fiets kopen. Er zijn een aantal dingen waar u op moet letten alvorens u tot aanschaf over gaat. Maar moet je zoal rekening mee houden?

Voorwiel, achterwiel of een middenmoter?

Er zijn bij een elektrische fiets 3 verschillende mogelijkheden wat betreft de (elektrische) motor.

  • Voorwielmotor. Bij deze variant zit de motor zoals de naam al doet vermoeden in het voorwiel van de fiets verwerkt. Bij het fietsen krijg je hierdoor het gevoel alsof je als het ware naar voren wordt getrokken. Deze fietsen met een voorwielmotor zijn over het algemeen wat voordeliger in prijs. Er is een zeer ruime keuze beschikbaar en de voorwielmotor is stil te noemen. Bekijk alle fietsen met voorwielmotor.
  • Middenmotor. Het voordeel hier zit hem in de zwaartekracht. Omdat de motor in het midden van de fiets zit krijg je een goed balans. De ondersteuning voelt hierdoor natuurlijk. Deze motor is tevens geschikt voor heuvelachtig terrein door het vele vermogen dat deze levert. Enoge minpuntje zou kunnen zijn dat deze iets meer bijgeluid produceert als de voorwielmotor. Bekijk alle fietsen met middenmotor.
  • Achterwielmotor. In een e-bike met de motor in het achterwiel krijg je als het ware een duwtje in de rug. Zo wordt dit door de meeste mensen ervaren. Deze motor zie je vaker in de wat sportievere modellen. Daarom ook vaak uitgerust met derailleur versnellingen. Nadeeltje hiervan is dat het iets meer onderhoud vergt. Bekijk alle fietsen met achterwielmotor.

Het motorsysteem van de elektrische fiets.

Dit is natuurlijk een zeer belangrijk onderdeel van een elektrische fiets. Er zijn momenteel verschillende systemen misschien als bekendste het systeem van Bosch. Hieronder de belangrijkste motoren en ook de voordelen en nadelen bij elektrische fiets kopen.

Bosch motor (middenmotor)

Bosch MotorenDeze motor van Bosch heeft verschillende uitvoeringen en zit altijd in het midden van de fiets (middenmotor):


ION motor (voor-, achter- of middenmotor)

ION MotorBij deze motor kun je kiezen voor een motor op meerdere locaties. Daarom is er altijd wel een geschikte fiets te vinden voor uw keuze. Merken die veel van deze motor gebruik maken zijn o.a Batavus en Sparta. De motor is stil te noemen, vergelijkbaar met Bosch. Voordeel van de ion motor is zoals gezegd dat deze in alle varianten wordt aangeboden. De accu daarentegen is iets aan de grove kant om te zien vinden wij.


Panasonic motor (voorwielmotor)

Panasonic motorDe voorwielmotor van Panasonic systeem wordt door het merk Gazelle gebruikt. Ook bij deze motor lijkt het net alsof je licht wordt voortgetrokken. Er zijn vershillende accu`s leverbaar zodat je zelf de actieradius kunt bepalen. Zeer stille motor, voordelige prijzen en overzichtelijk display. Minder geschikt voor bergen en heuvellandschap.


E-motion motor (voorwielmotor)

E-Motion motorDe e-bike met een e-motion motor zijn voordelig geprijsd. De motor zit in het voorwiel en is erg klein en zeer stil. Er is bij deze motor een keuze tussen 2 systemen. E-motion B (zwarte accu) en E-motion E (witte accu). De laatset versie heeft ook een luxere display. Er zijn voor beide uitvoeringen verschillende accu`s verkrijgbaar. Net zoals alle voorwielmotors is ook deze wat minder geschikt voor een heuvelig terrein.


Ecomo motor (voorwielmotor)

Ecomo motorDe e-bikes met een motor van Ecomo zijn ideaal voor de stad. Ze zijn echter minder geschikt voor langere tochten door bergen. Deze fietsen zijn hier ook niet voor bedoeld, maar komen het best tot hun recht in de stad. Handig voor in een drukke stad zijn ook de 15 ondersteuningsstanden, zodat je altijd de goede snelheid kunt kiezen.

Stella Verrast - Tot 40% E-bike korting

Stella fietsen

Uw fiets online kopen dat gaat zeker op bij Stella. Ze bieden een compleet assortiment aan op het gebied van elektrische fietsen. U kunt de fietsen testen in een groeiend netwerk van zogenaamde testcenters in Nederland en Duitsland. Liever een bezoek aan huis? Dit is ook geen probleem bij Stella, want er zijn momenteel meer dan 80 mobiele teams beschikbaar! Nieuwsgierig geworden? Vraag dan kosteloos de brochure aan!

Scroll naar top